No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     Мисија школе

     ОШ Ђура Јакшић" је школа са дугом традицијом (283 година постојања), која је изнедрила велики број значајних људи од академика, научника, уметника, спортиста, државника до црквених великодостојника. А и у данашње време, захваљујући сопственим залагањима и залагањима наставника, наши ученици постижу изузетно запажене резултате на такмичењима свих нивоа који упућују да ће наша школа увек бити извор истакнутих и значајних људи на многим пољима, који ће бити понос нашег села и средине.
     Основна мисија наше школе је да подстиче свеукупни развој личности наших ученика развијањем њихове индивидуалности, креативности, толерантности, хуманости, солидарности, асертивности, мотивације за постигнућем , одговорности, радне навике и културу понашања.
     Такође тежимо да унапредимо атмосферу и међуљудске односе у школи.

pocetna

Визија школе

     Желимо да будемо школа у којој ће ученици и наставници заједничким радом на стицању знања узајамним уважавањем и поштовањем, створити пријатну атмосферу за рад и неговати добре међуљудске односе.

Мото школе: Деца и наставници – узајамно поштовање – циљ нам је исти – образовање и васпитање!

            МД „АРХИМЕДЕС“ још од 2005. године организује математичко такмичењe „Мислиша“ у Србији.
Национално математичко такмичење "Мислиша", по десети пут, одржано је 12. марта 2015. године у 625 школа широм Србије уз учешће 49.232 ученика (од 2. разреда основне до 4. разреда средње школе). Ученици су у току 75 односно 90 минута у својим школама решавали тестове са занимљивим математичким задацимa, првенствено логичко-комбинаторног карактера у складу са програмом математике и по мери ученика.

            Ученици наше школе су и ове године учествовали и освојили завидне резултате. Укупно је учествовало 87 ученика II, III, IV, и VII разреда.

Табеларни преглед награђених и похваљених ученика:

разред

број учесника

Значајни резултати

име и презиме

освојено

други

29

Кекић Ивана

похвала

Рајков Анастасија

похвала

трећи

39

Делић Зоран

II награда

Вулета Катарина

похвала

Мајски Стеван

похвала

четврти

15

Вуковић Марко

II награда

Давидовац Никола

похвала

Котлаја Богдан

похвала

Фан Жељко

похвала

пети

7

Вуковић Лука

II награда

седми

1

Делић Стефан

похвала

            Сви учесници такмичења су добили сертификате о учешћу на такмичењу а ученик који је освојио II место диплому и пригодни поклон . Ученици који су освојили IV место похвале.
Школа је и ове године добила захвалницу за учешће на такмичењу и спровођење истог у школи.
Као и ранијих година такмичење је веома успешно организовано и спроведено захваљујући жељи и ентузијазму пре свега учитеља наше школе.
Надам се да ћемо и следеће године учествовати и да ће се  још више ученика пријавити за математичко такмичење чији је мото  математика за све (или бар за већину).

Координатор  такмичења:

Видосава Тадић

016079

facebook logo  youTube