No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
     Мисија школе

     ОШ Ђура Јакшић" је школа са дугом традицијом (283 година постојања), која је изнедрила велики број значајних људи од академика, научника, уметника, спортиста, државника до црквених великодостојника. А и у данашње време, захваљујући сопственим залагањима и залагањима наставника, наши ученици постижу изузетно запажене резултате на такмичењима свих нивоа који упућују да ће наша школа увек бити извор истакнутих и значајних људи на многим пољима, који ће бити понос нашег села и средине.
     Основна мисија наше школе је да подстиче свеукупни развој личности наших ученика развијањем њихове индивидуалности, креативности, толерантности, хуманости, солидарности, асертивности, мотивације за постигнућем , одговорности, радне навике и културу понашања.
     Такође тежимо да унапредимо атмосферу и међуљудске односе у школи.

pocetna

Визија школе

     Желимо да будемо школа у којој ће ученици и наставници заједничким радом на стицању знања узајамним уважавањем и поштовањем, створити пријатну атмосферу за рад и неговати добре међуљудске односе.

Мото школе: Деца и наставници – узајамно поштовање – циљ нам је исти – образовање и васпитање!

     МД „АРХИМЕДЕС“ је од Министарства просвете још 2005. године добило писану сагласност/подршку број 6-00-705/2005-06 од  06.12.2005. за организовање математичког такмичења „Мислиша“ у Србији. Такмичење се одржава у марту, по распореду који је предвиђен Годишњим календаром такмичења и смотри основних школа за школску 2013/2014. годину.
     Национално математичко такмичење "Мислиша", по осми пут, одржано је 13. марта 2014.године у 590 школа широм Србије уз учешће 47.000 ученика (од 2. разреда основне до 4. разреда средње школе). Ученици су у току 75 односно 90 минута у својим школама решавали тестове са занимљивим математичким задацим, првенствено логичко-комбинаторног карактера ускладу са програмом математике и по мери ученика.

     Ученици наше школе су и ове године учествовали и освојили завидне резултате. Укупно је учествовао 104 ученик II, III, IV, и VI разреда.
     Табеларни преглед награђених и похваљених ученика:

разред

број учесника

Значајни резултати

име и презиме

освојено

други

55

Мајски Стеван
Сузић Радивој

похвала
похвала

трећи

23

Давидовац Никола

похвала

четврти

25

Вуковић Лука
Петрић Јаков

II награда
похвала

шести

3

Делић Стефан

похвала

   
     Сви учесници такмичења су добили сертификате о учешћу на такмичењу, а ученик који је освојио II место диплому и пригодни поклон .  Ученици који су освојили IV место похвале.
     Школа је и ове године добила захвалницу за учешће на такмичењу и спровођење истог у школи.
     Као и ранијих година такмичење је веома успешно организовано и спроведено захваљујући жељи и ентузијазму пре свега учитеља наше школе.
     Надам се да ћемо и следеће године учествовати и да ће се још више ученика пријавити за математичко такмичење чији је мото
 математика за све (или бар за већину).

У Чуругу, 4. 4. 2014.                                                                             

Координатор такмичења : Видосава Тадић

017513

facebook logo  youTube