"MЛАДИ СУ ИЗВОР ЕНЕРГИЈЕ"
РАДИОНИЦА О ДИСКРИМИНАЦИЈИ

21.11.2013.
У оквиру пројекта "Млади су извор енергије", који финансира Министарство омладине и спорта и који спроводе удружење ПРЕВЕНТ Нови Сад и Канцеларија за младе општине Жабаљ, у нашој школи је одржана креативна радионица о дискриминацји младих.
Током радионице, млади су имали могућност да сазнају нешто више о проблемима дискриминације, о предрасудама, стереотипима и слично..
Веома инспиративну радионицу водила је Милица Ружићић Новковић из удружења ЖИВЕТИ УСПРАВНО, која је на свом личном примеру показала како човек треба да се бори за себе и свој живот.


Извор: Zabalj Biz

Фотографије: facebook страницa општине Жабаљ.

ОМЛАДИНСКЕ ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА

27.11.2013.
Канцеларија за младе Општине Жабаљ, у оквиру акције Млади су извор енергије, организовала је омладинске игре без граница у којима су учествовале мешовите екипе основних школа и средње школе у нашој општини. У екипама је било по пет дечака и пет девојчица из осмих разреда наших основних школа и првих разреда средње школе. На овом спортском надметању које се састојало из низа занимљивих игара екипа наше школе освојила је II место иза екипе Средње школе „22. октобар“.
Срдачне честитке за успех нашим брзим, спретним учесницима омладинских игара без граница.