ТАКМИЧЕЊА април 2018.

На Окружном такмичењу из историје, у недељу 22.04.2018. године наши ученици постигли су изузетне резултате.
Симон Савић-5.разред, освојио је друго место.
Зоран Делић-6.разред, освојио је прво место-једини ученик са максималним бројем бодова.
Иван Беренић-7.разред,треће место и пласман на Републичко такмичење, које ће се одржати на Палићу.
Честитамо нашим ученицима!

 

ТАКМИЧЕЊА фебруар-март 2018.

Општинско такмичење из биологије одржано је 17.3.2018. Наши ученици постигли су одличне резултате.
5. разред: Ранг III места - Марија Вујков, Анастасија Рајков
6. разред: Прво место Катарина Вулета , треће место Радановић Тамара (ранг II места и пласман на окружно), Зоран Делић ранг II места
7. разред:Иван Беренић (ранг II места, пласман на окружно), Тамара Пударић ранг III места

На појединачном окружном такмичењу из шаха одржаном у ОШ "Јан Чајак" у Бачком Петровцу, наши ученици су били изврсни. Имамо чак седам пласмана на републичко такмичење!
Анђела Радомир - 8. разред
Николина Лончарски -8. разред,
Матија Ђурагин- 7. разред,
Магдалина Војиновић -6 разред,
Теодора Јанковић - 5. разред,
Милица Вуковић -5. разред
Дмитар Војиновић -5.разред.

На екипном окружном такмичењу у шаху екипа у саставу: Иван Беренић, Јаков Петрић, Растко Јанковић, Војин Беренић, Теодора Јанковић, Анђела Радомир и Маријана Крминац освојила је 1. МЕСТО и пласман на републичко!

На општинском такмичењу из историје наши ученици су постигли следеће резултате:

  • Пети разред-1. место Симон Савић-пласман на окружно,2. место Маша Аврамов,3. место Марија Вујков.
  • Шести разред: 1. место Зоран Делић-пласман на окружно, 2. место Радивој Сузић, 3. место Јована Божић и Никола Доловац.
  • Седми разред-1. место Иван Беренић-пласман на окружно, 2. место Филип Лончарски-пласман на окружно.
  • Осми разред: 1. место-Јаков Петрић и Вукашин Драгић, 2. место Јевросима Каурин и 3. место Александар Ковачевић-сви пласирани на окружно такмичење.

Лука Вуковић (VIII разред) и Иван Беренић (VII разред) су освојили 1. место и пласман на окружно на општинском такмичењу из хемије. Тамара Пударић (VII разред) је друга.

На општинском такмичењу из физике учествовало је пет ученика наше школе. Лука Вуковић, Иван Беренић и Зоран Делић (VI разред) освојили су друго место и обезбедили пласман на окружно такмичење. Стеван Мајски (VI разред) и Богдан Котлаја (VII разред) освојили су пето место.

О успеху наших веслача на државном првенству на ергометрима можете прочитати више на страници Веслачког клуба Чуруг.

Честитамо нашим ученицима!

децембар 2017.
Нашој ученици Јовани Божић додељена је диплома за учешће на конкурсу "Школски зелени пресс". У конкуренцији од 600 радова и 97 школа, њен рад је одабран и објављен у часопису Чувари равнице. Браво, Јована!

децембар 2017.
Наставница историје Александра Драгић и чланови калиграфске секције: Јевросима Каурин, Јелисавета Војиновић, Снежана Миловац, Тамара Радановић и Адријана Жижак учествовали су у пројекту Дворска канцеларија деспота Ђурђа Бранковића, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Смедереву. Пројекат је трајао од октобра до децембра 2017. године. Учествовало је око 15 школа из Смедерева, Београда, Чуруга и Ковина, деца од 7 до 18 година. Циљ пројекта био је да се учесницима приближи рад у средњевековној дворској канцеларији. 21.октобра одржана је калиграфска радионица на Филозофском факултету у Београду на којој су учествовали основци и средњошколци из Београда и Чуруга. Учесници су стекли основна калиграфска знања и добили задатак да до наредне радионице у децембру, ураде препис Есфигменске повеље деспота Ђурђа Бранковића. Завршни сусрет је почео 17. децембра посетом Малом граду смедеревске тврђаве, где су учесници обишли тврђаву и погледали демонстрацију витешких вештина. У Регионалном центру Смедерева учесници су могли да погледају три изложбе: радове учесника, средњовековно оружје и радове нашег најпознатијег калиграфа Светозара Пајића Дијака. Одабрано је пет најуспешнијих радова, међу којима и рад наше секције за који су се учесници сложили да је најлепши. Награде су уручили директорка Музеја у Смедереву Татјана Гачпар и Светозар Пајић Дијак, који је свим тимовима победничких радова уручио посебан одливак новчића деспота Ђурђа Бранковића. Радови ће бити изложени у музеју града Смедерева и јануару 2018.године, а потом ће се вратити учесницима.

Погледајте галерију фотографија...

povelja

новембар 2017.
У периоду од 20.11. до 1.12.2017. ученици наше школе су имали прилику да учествују на међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“. У Србији је ове године укупна излазност у свим категоријама била преко 40000 такмичара. На такмичењу су учествовали ученици петих и шестих разреда – у категорији „Дабарчић“ и седмих и осмих разреда у категорији “Млади дабар”. Ове године по први пут у нашој школи су се укључили и ученици четвртог разреда у категорији „Јуниор 2“. Захваљујемо се свим ученицима који су заинтересовано учествовали у решавању задатака на школском такмичењу, а посебне честитке упућујемо Луки Вуковићу, ученику VIII разреда, који је остварио пласман на републичко тачмичење!