ЕПИСКОП ЈЕГАРСКИ ПОРФИРИЈЕ
      Епископ јегарски Господин др Порфирије (Перић) рођен је 22. јула 1961. године у Бечеју од оца Радивоја и мајке Радојке. На крштењу је добио име Првослав. Основну школу завршио је у Чуругу, а Змај-Јовину гимназију у Новом Саду. Замонашен је по чину мале схиме од свог духовног оца, тада јеромонаха Иринеја (Буловића), у манастиру Високи Дечани, на Томину недељу 1985. године.
      Дипломирао је на Богословском факултету 1986. године и исте године, на Други дан Духова, тадашњи Епископ рашко-призренски Павле, а данашњи Патријарх српски, рукоположио га је, у манастиру Свете Тројице, у Мушутишту, у чин јерођакона.
      Потом одлази на стручно богословско усавршавање, на последипломске студије из области Светог Писма Новог Завета, у Атину, где остаје до 1990. године, када се по благослову Епископа бачког Иринеја враћа у земљу и 23.септ./6.октобра долази у Манастир Светих архангела у Ковиљу.
      На Сабор светог архангела Михаила 8/21. новембра исте године бива рукоположен у чин презвитера. Убрзо потом, доласком многих младих људи за искушенике, Манастир почиње да се развија и Епископ Порфирије бива постављен за игумана исте обитељи. Живећи у манастиру Ковиљу, држи многа богословска предавања на разним трибинама, а посебно се залаже у раду против разних деструктивних верских секти које су присутне на нашим просторима; такође духовно руководи многе младе људе из света.
      На редовном заседању Светог архијерејског Сабора СПЦ у Београду 1/14. маја 1999. године изабран је за Епископа јегарског (при Епархији бачкој).
      Године 2004. на Богословском факултету Универзитета у Атини, успешно брани докторску дисертацију на тему Могућност познања Бога код апостола Павла по тумачењу светог Јована Златоуста.