САТ ПРОГРАМИРАЊА

9. - 15.12.2013.
У оквиру пројекта "Hour of code" (Сат програмирања), који је део глобалне кампање посвећене учењу рачунарских технологија, учествовали су и наши ученици на часу Информатике и рачунарства, док је одељење VIII1 испратило овај догађај на часу Енглеског језика.

Ову акцију покренуо је Code.org са циљем приближавања програмирања ученицима и наставницима широм света. Акцији су се прикључили Facebook, Microsoft, Google, Apple, Amazon, Twitter, као и многе познате личности.

Организатор је припремио и поставио на свој сајт бесплатне видео клипове, као и алате за реализацију акције прилагођене свим узрастима, који се могу гледати путем рачунара, таблета и мобилних телефона.

Сат програмирања је на прагу да постане највећи онлајн едукативни догађај у свету до сада. За учешће у акцији претходно програмерско искуство није било потребно.

У акцији је учествовало преко 20.000.000 учесника и исписано је око 700.000.000 линија кода, чему су допринели и наши ученици, од којих су неки успели да одраде комплетан једночасовни курс и освоје дипломе.

На сајту csedweek.org могуће је испратити комлетан курс од 20 часова, па овом приликом позивамо наше ученике да се укључе и у ту акцију.

 

Информационе технологије развијају код деце логичко размишљање и уче их како да стварају нове технологије, не само да их користе.

Извор: www.novosti.rs